TANGOLAB
Buenos Aires

Luigi Coviello

Stine Engen

Luigi er fra Italien og var i fuld gang med at spille jazz, da han på en turistrejse til Argentina fik muligheden for at høre et stort tangoorkester. Herefter ændrede hans planer sig radikalt. Han flyttede til Buenos Aires i 2007 for at opnå et dybdegående kendskab til genren og har bl.a. fået undervisning af Juan Pablo Navarro i kontrabas og arrangement og komposition af Julián Peralta. Idag dirigerer, arrangerer og komponerer han for Orquesta Típica Andariega og Sexteto Andiamo, som han også spiller i. Desuden komponerer og arrangerer han musik til teaterstykker og musikgrupper inden for andre genrer. Udover sin musikalske baggrund er Luigi uddannet i Filosofi fra Universitetet i Bologna.

 

Stine kommer fra Danmark og flyttede til Buenos Aires i 2009 efter et par indledende rejser, hvor hun lærte tangoen og ikke mindst bandoneonen at kende som antropologistuderende. Bandoneonen er den særlige tangoakkordion, som næsten kun benyttes i tangoen. Hun har fået bandoneonundervisning af store maestros såsom Carlos Corales, Juan José Mosalini, Victor Lavallén og Ramiro Boero samt studeret arrangement og komposition hos Julián Peralta. Idag spiller hun i og arrangerer for Orquesta Típica Andariega og Sexteto Andiamo. Stine har desuden gået på den legendariske Orquesta Escuela de Tango Emilio Balcarce, hvor eleverne undervises i de forskellige stilarter indenfor tango. Desuden spiller hun med i forskellige teaterstykker, hvor hun også komponererer musikken. Hun har læst Antropologi og Moderne Kultur og Kulturformidling på Københavns Universitet, før hun indledte sin tangokarriere.

“For vore danske elever ‐ og lærere ‐ var det noget af en øreåbner at stifte bekendtskab med en totalt anderledes tilgang til fænomener som dynamik og frasering… Det hele blev glimrende formidlet på dansk af en af orkestrets musikere, Stine Engen, som spiller bandoneon. Efterfølgende har vi spillet den indstuderede tango med stor succes ved flere lejligheder. Vi kan varmt anbefale denne udvidelse af elevernes musikalske horisont. “ 

 

Merete Wendler og Niels Bundgaard Aurehøj Gymnasium 2015

TANGOLAB har allerede besøgt følgende institutioner i Danmark:
Aabenraa Statsskole, Allerød Gymnasium, Aurehøj Gymnasium, Ballerup Gymnasium, Borupgaard Gymnasium, Den Frie Lærerskole i Ollerup, Egaa Gymnasium, Esbjerg Gymnasium, Fredericia Gymnasium, Gefion Gymnasium, Gentofte HF, Haderslev Gymnasium, Herlev Gymnasium, Herning Gymnasium, Holstebro Gymnasium, Hjørring Gymnasium, Kolding Gymnasium, Mulernes Legatskole, Marselisborg Gymnasium, Nykøbing Katedralskole, Nørresundby Gymnasium, Orkesterefterskolen i Holstebro, Rysensteen Gymnasium, Vest Fyns Gymnasium, Viborg Gymnasium og HF, Sankt Annæ Gymnasium, Sct. Knuds Gymnasium, Stenhus Gymnasium, Uldum Højskole og Ungdomsskolen UngiAarhus Nord.