top of page

MUSIKALITET for dansere

En bedre forståelse for musikken

får dig til at nyde dansen endnu mere

Tangoen er en kompleks musik med mange melodier og rytmer på samme tid, hvorfor der er megen inspiration at hente i musikken til den improviserede dans. Ofte er der en opfattelse af at jo flere figurer jo bedre en danser. Vores koncept er et andet. Jo tættere knyttet dansen er til musikken jo bedre en oplevelse for danseren - målet er at finde frem til det punkt, hvor dansen, og musikken spiller sammen med partneren og resten af dansegulvet. 

 

Vi især fokuserer på form og rytme, hvilket udvikler dansernes musikalske bevidsthed. Det er måden, hvorpå man lærer musikkens og dermed også dansens grammatik. Ideen er at åbne øjnene op for, hvordan en simpel figur kan have mange variationer, hvis den knyttet tæt sammen med musikken, for eksempel ved at markere rytmeskift eller start og slut på et vers. I første omgang markerer vi sammen rytmen præcist med dens ansatser og afslutninger for således at inkorporere musikken, men uden at skulle bekymre os om trin og svære figurer, som ofte komplicerer indlæringen. 

 

Yderligere eksperimenterer vi sammen med, hvordan den musikalske bevidsthed og sensibilitet kan implementeres i dansen. Det handler om at bevæge sig med musikken, hvorfor det ikke er afgørende, hvilket danseniveau du kommer med. Det er tangoens groove, der er på spil - vi vil frem til dér, hvor det virkelig svinger! 

 

TANGOLAB tilbyder en workshop i musikalitet , hvor du kan forvente en konkret forbedring i din musikalske forståelse, som vil inspirere til en ny glæde og følsomhed i dansen. Man kan også deltage og få glæde af workshoppen, hvis man ikke danser. Ligeledes kan begyndere deltage.

 

Denne workshop kan foregå på dansk, engelsk, spansk eller italiensk.

Stine er desuden medarrangør på TANGOHØJSKOLEN I BUENOS AIRES. Det er et intenst to ugers højskoleophold i Buenos Aires med masser af dans, musik, yoga og sydamerikansk stemning. Stine er kulturguide under opholdet og står bl.a. for de musikalske indslag.

"Jeg har haft den store fornøjelse at deltage på Sexteto Andiamos' workshop om musikalitet. Super god oplevelse som kan anbefales til alle, som ønsker at forstå tangoen lidt bedre og danse den endnu bedre. Egner sig perfekt til alle foreninger og klubber og til festivals/maratons.
- og sikkert langt ud over tangomilljøet og ind i det musikalske læringsmiljø i øvrigt." Jane Abigail Rosengren, Aalborg

bottom of page